Acai kan hålla hjärnan ung!

Tidigare studier har rapporterat att kroppen blir utsatta för många sjukdomar under åldrandet som förlorar förmågan att skydda sig mot inflammation och oxidativ skada.

Enligt en studie som presenterades vid den 240e nationella mötet för American Chemical Society (ACS), bär och eventuellt valnötter kan vända åldersrelaterade nedgångar i nervernas funktion och beteende som innebär inlärning och minne.

Efter en kost rik på dessa frukter kan därför minska risken för att utveckla degenerativa hjärnsjukdomar och andra åldersrelaterade sjukdomar i det långa loppet, fann studien.

Den höga polyphenolic innehåll bär aktivera mikroglia, hjärnans naturliga vaktmästare som ansvarar för att ta bort och återvinna biokemiska skräp som stör hjärnans normala funktion, denna mekanism skadas under åldrandet.

”Den goda nyheten är att naturliga ämnen som kallas polyphenolics finns i frukt, grönsaker och nötter har en antioxidant och antiinflammatorisk effekt som kan skydda mot ålders-associerade nedgången, säger forskaren Shibu Poulose.

Forskarna uppmanas därför enskilda personer att lägga till mer frukt och grönsaker, som innehåller hundratals hälso-öka kemikalier, till deras dagliga kost, och betonade att de med djup röd, orange eller blå färger är det bästa valet eftersom de är rika på polyfenoler.

Blog WebMastered by All in One Webmaster.